Кошница

Пантеон Т.1-2: Бележити дейци на българската кул

На склад
ISBN
1155930000008
120,00 лв.
Книга първа на антологията "Пантеон" включва биографични портрети на ярки представители на българската култура - от времето на Паисий до края вна XX век, подбрани от Евгени Клинчаров, съставител на сборника, с предговор от академик Светлин Русев.
Повече информация
Страници 4002
Корица твърда
Език български
Година 2013
Дата на получаване 21.05.2013 г.
Издателство Арс Милениум МММ
ID на книга 67094
ISBN 1155930000008
Категории Нова история

Книга първа на антологията "Пантеон" включва биографични портрети на ярки представители на българската култура - от времето на Паисий до края вна XX век, подбрани от Евгени Клинчаров, съставител на сборника, с предговор от академик Светлин Русев. Дейността на нашите народни будители, просветители и творци на културата, приносът им в литературата, в живописта, графиката и скулптурата, в музиката и театъра, са обрисувани от компетентни изследователи - специалисти, често свидетели на жизнения им и творчески път. Поднесени са кратки анализи на художественото творчество, разглеждат се редица важни въпроси, свързани с характера на изкуството и ролята му в обществения живот, отделните статии са придружени с документални фотографии, автентични подписи, факсимилета.

Във втория том са включени биографични портрети на ярки представители на българската култура - от началото до края на XX век. Антологията "Пантеон" представя в достъпна научно-популярна форма различните явления и аспекти в изминатия път на нашето художествено творчество, неговото променящо се настояще.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пантеон Т.1-2: Бележити дейци на българската кул
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.