Език
Валута
Кошница

Пътеката на хората: 3500 км през зеления тунел на Апалачите

На склад
ISBN
9786197300826
20,00 лв.
„Пътеката на хората“ е разказ за 3500-километров солов преход, който изправя пред множество предизвикателства един смел пътешественик.
Повече информация
Автор Петър Ванев
страници 324
корица мека
Език 20th Century Fox
година 2019
Издателство Вакон
ID на книга 609836
ISBN 9786197300826
Категории Хоби и забавления
„Пътеката на хората“ е разказ за 3500-километров солов преход, който изправя пред множество предизвикателства един смел пътешественик. Когато тръгва по Пътеката на Апалачите през май 2018 година Петър очаква тежък терен, резки климатични промени и опасни срещи с дивата природа. В рамките на по-малко от четири месеца той изминава средно по 35 километра на ден в кал, студ и жега, непрекъснато мокър, физически и емоционално изтощен. Изкачва 92 върха и отслабва с десет килограма. Среща различни хора и се изправя пред ежедневни трудности. Прекосява 14 щата от юг на север по изкривения гръбнак на планинската верига Апалачи, за да стигне до планината Катадин. В книгата са описани моменти на силна болка, лишения, жажда, глад и сълзи. Опасни срещи с гърмящи змии, черни мечки и смъртоносни кърлежи. Докато крачи по пътеката, Петър потъва сред красотата на природата и спи под небе осеяно от милиарди звезди, среща любов, агресия и разочарование, воден от непоколебимата си воля и решението да изпита предела на собствените си възможности. „Това е моето второ приключение по пътя ми към „ Тройната корона”. Вярвам, че всичко интересно предстои.”
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пътеката на хората: 3500 км през зеления тунел на Апалачите
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.