Език
Валута
Кошница

Отговорност на държавата и общините за вреди. Административноправни аспекти

Няма наличност
ISBN
9789542830894
22,00 лв.
Тази монография е посветена на проблемите на отговорността за дейността на администрацията като проявление на отговорността на държавата и общините за вреди.
Повече информация
Автор Стефан Радев
страници 312
корица мека
Език български
година 2020
Издателство Сиела
ID на книга 610814
ISBN 9789542830894
Категории Право
Книги на български език

Тази монография е посветена на проблемите на отговорността за дейността на администрацията като проявление на отговорността на държавата и общините за вреди.

Подробно е анализирана тълкувателната практика на ВКС и ВАС по въпроса. Изследвани са материалноправните и процесуалноправните особености на института и е коментирано развитието на нормативната уредба, като авторът предлага редица предложения за нейното усъвършенстване, както и насоки към практикуващите юристи, защитаващи интереса на увредените граждани и организации.

За Автора

Стефан Радев е доктор по право и асистент по административно право в Катедра „Публичноправни науки“ в ЮФ на УНСС. В периода 2013–2018 г. е хоноруван асистент по административно право и административен процес в АМВР. Упражнява професията и на главен юрисконсулт в търговско дружество със сто процента държавно участие в капитала. Учредител и председател на СНЦ „Алумни клуб на завършилите ЮФ при УНСС“ за периода 2012–2019 г. Интересите на автора са насочени в областта на административното право, юридическите лица с нестопанска цел, отговорността на държавата и общотеоретичните въпроси на юридическата отговорност.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Отговорност на държавата и общините за вреди. Административноправни аспекти
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.