Кошница 0

Орландо

На склад
ISBN
9786197722048
Special Price 22,50 лв. Regular Price 25,00 лв.

Романът представлява фантастичната биография на младия шестнайсетгодишен поет Орландо от двора на кралица Елизабет I, който като хамелеон си сменя пола и личността от мъж през ХVI век, след близо 400 години на чудновати метаморфози, през 1928 г. се превръща в лейди Орландо - почтено съпруга и майка.

„Един милион свещи” горяха в него без той лично да си е дал труда да запали и една от тях. Вървеше като благороден елен без да има нужда да се замисля за походката си. Говореше с обичайния си глас, а ехото отекваше сякаш сребърен гонг. Затова и слуховете не спираха да кръжат около него. Много жени и неколцина мъже го обожаваха. Не беше нужно да говорят с него, нито дори да го виждат; те го извикваха в мислите си, особено когато пейзажът беше романтичен, когато слънцето залязваше – силует на благородник с копринени чорапи. Овчари, цигани и магаретари до ден-днешен пеят песни за английския лорд, „който хвърли изумрудите си в кладенеца”.

Вирджиния Улф посвещава „Орландо“ на своята приятелка Вита Саквил-Уест - ексцентричната, харизматична и демонстративно бисексуална аристократка, по която е била романтично увлечена известно време.


Повече информация
Автор Вирджиния Улф
Страници 352
Корица твърда
Език български
Година 2023
Дата на получаване 3.05.2023 г.
Издателство Лист
Преводач Иглика Василева
ID на книга 616962
ISBN 9786197722048
Категории Световна класика
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Орландо
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.