Кошница 0

Обратно броене 1945

На склад
ISBN
9789543987160
25,00 лв.
„Обратно броене: 1945“ е завладяваща истинска история за бурните дни, седмици и месеци, които следват, и които водят до съдбовната дата – 6 август 1945 г., когато Труман дава заповед за хвърляне на бомбата над Хирошима.

12 април 1945 г.: След години на кървав конфликт в Европа и Тихия океан Америка е зашеметена от новината за смъртта на президента Франклин Д. Рузвелт. В един миг вицепрезидентът Хари Труман, който е държан извън планирането на войната и не знае нищо за свръхсекретния проект „Манхатън“, чиято цел е разработването на първата в света атомна бомба, трябва да поеме командването на нация, която воюва на множество континенти.

„Обратно броене: 1945“ е завладяваща истинска история за бурните дни, седмици и месеци, които следват, и които водят до съдбовната дата – 6 август 1945 г., когато Труман дава заповед за хвърляне на бомбата над Хирошима. Крис Уолъс, журналист и водещ на Fox News Sunday, разкрива на читателите съзнанието на емблематичните фигури в историята, имащи косвено и реално участие в проекта „Манхатън“. От легендарния Алберт Айнщайн, който в крайна сметка нарича своята гласна подкрепа за атомната бомба „единствената голяма грешка в живота ми“; до водещия изследовател Дж. Робърт „Опи“ Опенхаймер и съветските шпиони, които тайно проникват в екипа му; до ожесточените състезателни пилоти на самолета, избран да хвърли бомбата, и много, много други.

Може би „Обратно броене: 1945“ е най-вече историята за изпитанията на новия президент, изправен пред решение, за което знае, че ще промени света завинаги. Пътуването на Труман през тези 116 дни е история на голяма драма: от шока от научаването за съществуването на бомбата до противоречиви- те съвети, които получава от генерали като Дуайт Д. Айзенхауер и Джордж Маршал, до борбата с опустошителната касапница, която ще настъпи, ако той стартира първото американско оръжие за масово унищожение.


Повече информация
Автор Крис Уолъс; Мич Уайс
Страници 328
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 14.03.2022 г.
Издателство Труд
ID на книга 614230
ISBN 9789543987160
Категории Нова история
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Обратно броене 1945
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.