Кошница 0

Новият световен ред

На склад
ISBN
9786197718157
14,00 лв.

„Новият световен ред“ е важна книга на писателя Хърбърт Джордж Уелс и представя неговото убеждение, че за света ще е полезно, ако го управлява Нов световен ред, който ще обедини всички хора на Земята и същевременно ще направи така, че войната вече няма да съществува. „Новият световен ред“ защитава и правна система, която ще пази човешките права.

„В тази малка книга искам да изложа възможно най-компактно, ясно и полезно същността на всичко, което научих за войната и мира в хода на живота си. Тук няма да излагам мирна пропаганда. Ще сведа определени общи идеи и реалности от първостепенно значение до тяхната рамка и така ще подготвя ядро от полезни знания за онези, които трябва да продължат с работата по създаването на световен мир.“ – Х. Дж. Уелс.

Уелс публикува в „Новия световен ред“ първата си версия на декларация за правата на човека, която е предшественик на работата му върху Декларацията на Санки за правата на човека (1940 г.). През 1947 г. и двете декларации се използват като консултативни разработки от Комисията по правата на човека на ООН за изготвянето на Всеобщата декларация за правата на човека (1948 г.).

Разполагаме с отлична книга за читателите, които се интересуват да прочетат за вярата на Х. Дж. Уелс в Новия световен ред, както и за тези, които са почитатели на неговите трудове.


Повече информация
Автор Хърбърт Дж. Уелс
Страници 136
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 21.03.2024 г.
Издателство Дилок
Преводач Людмила Андреева
ID на книга 618941
ISBN 9786197718157
Категории Други
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Новият световен ред
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.