Език
Валута
Кошница

Нощният тигър

На склад
ISBN
9789543207404
18,00 лв.
„Завладяваща история, написана интересно, „Нощният тигър“ разкрива интересния свят на местни слуги и господари европейци, на древни вярвания и съвременни амбиции и неочакваната любов. Втъканите суеверия и мистиката водят до майсторско преобръщане на очакванията“.
Повече информация
Автор Янгси Чу
страници 420
корица мека
Език български
година 2021
Издателство Рива
ID на книга 612673
ISBN 9789543207404
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език

Янгси Чу е родена в Малайзия и, макар че живее в САЩ, където е завършила Харвард, тя се вълнува от историята и фолклора на родината си. 

„Нощният тигър“ е нейният втори роман, бестселър на „Ню Йорк Таймс“.

Действието на романа се развива през 30-те години на ХХ в. в Малая. На фона на историческата обстановка са представени различни герои – китайци, малайци, синхали и представители на британската колониална администрация. 

Към историческата достоверност е добавена екзотиката на местната култура – петте конфуциански добродетели, суеверията и странните сънища са преплетени в сюжет, който се разгръща динамично в рамките на месец. 

Любов, омраза, съперничество, убийства – гаранция за интересно действие и напрегнато очакване.

Джи Лин, чието име означава „мъдрост“ и Шин (вярност) са своеобразни близнаци, родени в един ден. Съдбите на истинските близнаци Рен (човеколюбие) и Йи (справедливост) са свързани драматично. Развитието на действието ще срещне двете двойки по неочакван начин. Но кой е петият от комплекта на конфуцианските добродетели – Ли (ритуал, праведност)? И дали името определя наистина поведението на човека? 

През цялото действие минава сянката на тигъра, но Рен вярва искрено, че всъщност нощем в джунглата се спотайва тигролак. 

„Двамата главни герои ще ви пленят, а пътищата им ще се пресекат така, че ще ви бъде трудно да оставите романа", Рийз Уидърспун

„Пищна смесица от магичност, романтика и чудатост“, The Times

„Завладяваща история, написана интересно, „Нощният тигър“ разкрива интересния свят на местни слуги и господари европейци, на древни вярвания и съвременни амбиции, на съперничеството между брат и сестра и неочакваната любов. Втъканите суеверия и мистиката водят до майсторско преобръщане на очакванията“, quercusbooks.uk.com

„Красиво написана, заплетена история, която ще ви отведе в Малая през 30-те години на ХХ век“, Sunday Post 

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нощният тигър
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.