Кошница

Ние, другите. Сцени от личния и обществения живот през XX век

На склад
ISBN
9789540916873
25,00 лв.

Издателство „Захарий Стоянов“ представя новата си книга – „Ние, другите“ от Иван Стоянович. Сцени от личния и обществения живот през XX век.

Повече информация
Автор Иван Стоянович
Страници 464
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 9.09.2022 г.
Издателство Захарий Стоянов
ID на книга 615285
ISBN 9789540916873
Категории Публицистика

Иван П. Стоянович принадлежи към най-видните хора на духа, които нова България е родила. Дошъл на този свят в неподходящо време, той блестя, докъдето и както можа, обхващайки кино, театър, литература, музика, администрация, че дори и семейния живот.

Завършил право, но така и не практикува за дълго, тъй като управляващагта партия не му разрешава - причината е, че дядо му е бил съветник на Цар Борис III. Редактро е на радио "София", над 30 години е редактор и на списание "Български филми, работи за кратко и в БНТ. Автор е на книгите "50 интресени срещи" и "50 интересни срещи 2", "Съседът-мой приятел", "Ние другите", "Дърги ангели" и др.,както и на 29 сценария за документални и анимационни филми, на статии, рецензии, есета. 

Иван тълкуваше възрожденското си минало под твърде широка усмивка, за да може да се спаси в него, и не можа да се преодолее да стане част от тоталитарния свят, който го ползваше в рамките на кафеза. Нито опортюнист, нито революционер, Системата в края на краищата го уби, но ни остави наследство на автор, с когото Аркадия донякъде става възможна.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ние, другите. Сцени от личния и обществения живот през XX век
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.