Кошница 0

Непознатият Яворов. Новооткрити стихове и документи

На склад
ISBN
9786191612192
20,00 лв.
След повече от 100 години да се появят неизвестни стихове, писма и документи на един от най-големите български поети - Пейо К. Яворов, е истинско събитие.
След повече от 100 години да се появят неизвестни стихове, писма и документи на един от най-големите български поети - Пейо К. Яворов, е истинско събитие. Всички те са свързани с Македония и са точно датирани (октомври 1912) или от самия поет, или по съдържанието им, отразяващо дейността му като първи кмет на гр. Неврокоп (днес гр. Гоце Делчев) по време на Балканската война и като войвода на чета в Македоно-одринското опълчение. Сред документите са и непознати досега стихотворения, които по всяка вероятност са последните, написани от Яворов. Ръкописите са разчетени от доц. Милкана Бошнакова, историк и архивист, специалист по история на освободителното движение на българите в Македония и Одринска Тракия от Освобождението до периода между двете световни войни.

Повече информация
Автор Съставителство, разчетен текст, увод и бележки Милкана Бошнакова
Страници 96
Корица твърда
Език български
Година 2020
Дата на получаване 10.01.2020 г.
Издателство Персей
ID на книга 610017
ISBN 9786191612192
Категории Българска класика
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Непознатият Яворов. Новооткрити стихове и документи
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.