Валута
Кошница

Неграмотното момиче, което можеше да смята

На склад
ISBN
9786191504862
Специална цена 16,00 лв. Редовна цена 20,00 лв.
Поредният шедьовър на йонасон. В началото на 60-те години на ХХ век в Йоханесбург се появява на бял свят чернокожо момиче. С изключителния си ум и неподозирани способности опровергава очакванията, че ще умре невръстно сред мизерията.
Повече информация
Автор Юнас Юнасон
Страници 452
Корица мека
Език български
Година 2015
Дата на получаване 13.03.2015 г.
Издателство Колибри
ID на книга 600252
ISBN 9786191504862
Категории Други
Книги на български език
Промоции
Промоции

Поредният шедьовър на Йонасон. В началото на 60-те години на ХХ век в Йоханесбург идва на бял свят чернокожо момиче. С изключителния си ум и неподозирани способности опровергава очакванията, че ще умре невръстно сред мизерията на Совето. По същото време в Стокхолм се раждат двама еднакви на външност, но коренно различни братя. Съдбата пожелава тримата не само да се срещнат, а и да положат своя отпечатък върху световни събития. Помагат им едно вечно ядосано момиче, американски грънчар параноик, една графиня, двама агенти на чуждо разузнаване и нелегална атомна бомба. Юнасон оплита реалност и фантазия във върволица от случки, коя от коя по-чудати. Ала на фона на абсурдите и безумията на нашето съвремие не е чак толкова малка вероятността едно неграмотно момиче от Южна Африка да се озове в камион за картофи заедно с краля и министър-председателя на Швеция и да повлияе върху съдбините на планетата.

Няма как да не погълнеш докрай този роман. Не само заради сюжета, а най-вече заради удоволствието да се посмееш над един свят, който се взема прекалено на сериозно, а всъщност е твърде крехък и оцеляването му може да зависи от волята на обикновено - или не толкова обикновено - чернокожо момиче и от това, че и кралете колят пилета.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Неграмотното момиче, което можеше да смята
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.