Кошница 0

Навалица! Или 25 часа в град София

На склад
ISBN
9786191867462
15,00 лв.
Скъпи читателю, книгата, която държиш в ръцете си, измина дълъг и труден път, за да попадне при теб.

Скъпи читателю, книгата, която държиш в ръцете си, измина дълъг и труден път, за да попадне при теб.

Първият ѝ редактор обърна внимание на автора, че книгата е изключително лоша и под нивото му. Авторът не се отчая и потърси втори редактор, който я определи като „чудесна“ и посъветва някои думи да се заменят с други.

Ръкописът замина към издателството, откъдето настояха за намесата на истински редактор. Такъв беше назначен служебно – и слава богу, човекът беше добронамерен. И макар не особено впечатлен, все пак си позволи да отбележи, че някои от текстовете граничат с гениалното.

Уви, едно е да граничиш, друго е да си там!

Година по-късно книгата отново беше пратена на издателя. Този път той я определи като нищожна и бездарна и настоя за промяна в заглавието, в законите на времето и реда на текстовете. Авторът отново запретна ръкави и не след дълго издателството звънна на автора, за да изкаже своя възторг.

Това не беше краят на пътя на книгата, тъй като беше нужен и текст за задната ѝ корица. Никой не пожела да се докосне до нея и да остави името си като гарант за качество. И добре че е така, защото последното, което би искал авторът, е да завлече някого със себе си в бездната на бездарието и посредствеността. Нека той сам се възправи на дъното на тази необятност – с гордо вдигната глава!


Повече информация
Автор Йордан Д. Радичков
Страници 128
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 2.09.2022 г.
Издателство Жанет 45
ID на книга 615252
ISBN 9786191867462
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Навалица! Или 25 часа в град София
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.