Кошница 0

Нашата Коледа. Разкази

Няма наличност
ISBN
9789542841012
Писателят Захари Карабашлиев събира разкази на любими български творци, за да ни припомни истинското значение на празниците.

"По-рано тази година поканих някои от най-знаковите, интересни, а и по-малко познати автори да участват със свой разказ в сборник, чиято единстве­на тематична рамка е Коледа – без очаквания за обем, стил, жанрови ограничения, насоки – просто Коледа.

Желанието ми като съставител беше да видя това „вълшебно време“ през чувствителността и таланта на всеки от пишещите, да видя какво ги вълнува в днешни дни, а като читател – да съпреживея отново с тях чудото на Рождество. Този сборник също отразява тенденции в новата българска проза, осъществява среща на поколения, литературни стилове, посоки и жанрове. Представените автори са с различно светоусещане, житейски път и литературна съдба, но всеки от тях участва тук не с багажа на своята биография, а с тежестта, лекотата и магията на своите страници. Приятно четене!" ~ Захари Карабашлиев


Повече информация
Страници 200
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 18.11.2022 г.
Издателство Сиела
ID на книга 615796
ISBN 9789542841012
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Бестселъри 2022
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нашата Коледа. Разкази
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.