Език
Валута
Кошница

Най-богатият човек на всички времена . Епохата и животът на Якоб Фугер

На склад
ISBN
9789547713499
16,00 лв.
Брилянтен, егоцентричен, алчен, непоклатим и могъщ – най-богатият човек на всички времена – Якоб Фугер!
Повече информация
Автор Грег Стайнмец
страници 288
корица мека
Език български
година 2015
Издателство Кръгозор
ID на книга 601796
ISBN 9789547713499
Категории Биографии

Брилянтен, егоцентричен, алчен, непоклатим и могъщ – най-богатият човек на всички времена не е този, за когото си мислите.

Г. Стайнмец представя епохата, живота, дейността на най-могъщия финансист от епохата на Ренесанса, банкера на крале и папи, филантропа Якоб Фугер (1459 – 1525).

Кой е Якоб Фугер:

- Първият човек, чието богатство възлиза на 7-цифрена сума и съставлява почти 2 % от БВП на Европа.  Той е и най-големият земевладелец в Европа.
- Най-влиятелният бизнесмен в историята. Живее в епоха, когато парите решават всичко – от избор на император на Свещената Римска империя и на папа до създаване на нови държави като Австро-унгарската империя.
- Извежда Хабсбургите до най-високите върхове на политическото управление, като династията дава владетелите на най-голямата империя в Европа.
- Убеждава папата да узакони лихварството.
- Неговите пари спасяват знатните и богатите в Селската война и спомагат да спре експанзията на турците към Западна Европа.
- Предизвиква Мартин Лутер и става една от причините за Реформацията.
- Въвежда двустранното счетоводство, обезпечението на кредитите и одита.
- Създава първата международна банкова мрежа с много клонове.
- Организира първата в света новинарска мрежа от куриери с цел бързо да информира клиентите си за случващото се на пазара и първи научава новините още преди политиците, кралете и папата.
- Построява първите в света социални жилища, неречени „Фугерай“ или „кварталът на Фугер“. 500 години по-късно кварталът е все още действащ, като се финансира от фондация, създадена с парите на Фугер.

Кой е Грег Стайнмец:

Израства в Кливланд, Охайо. Завършва Colgate University и има магистърска степен по журналистика в Northwestern University. Работи 15 години като журналист за Sarasota Herald-Tribune, The Houston Chronicle, New York Newsday и The Wall Street Journal, където завежда секцията за Берлин, а по-късно и секцията за Лондон. В момента е финансов анализатор в инвестиционна компания. Има три деца и живее в Ню Йорк. Това е първата му книга.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Най-богатият човек на всички времена . Епохата и животът на Якоб Фугер
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.