Кошница 0

Мефистофел. История на една кариера

На склад
ISBN
9786191580897
16,90 лв.
В този роман Клаус Ман улавя абсурдите на Третия райх чрез историята на една кариера, както гласи подзаглавието на романа.

Германският писател Клаус Ман – син на Томас Ман – пише „Мефистофел”, докато живее в изгнание по време на Втората световна война. В този литературен шедьовър той улавя абсурдите на Третия райх чрез историята на една кариера, както гласи подзаглавието на романа.
Главният герой Хендрик Хьофген е беден провинциален актьор.

С демонична амбиция и подкрепа от страна на нацисткия елит той се издига до поста на интендант на държавните театри. Мечтите му се сбъдват, ала по пътя предава всички около себе си, изменя и сам себе си: комедиант, двуличник, подлец, Мефистофел – това са част от нарицателните, които му прилягат.

„Мефистофел” е една от първите антинацистки книги, създадени от германски писател. Ман тъче разказа си с невероятно умение, потапяйки читателя в хипнотизираща история за упадък и зло.

Клаус Ман (1906–1949) е автор на романи, пиеси, разкази, критика и есета. Той е сред важните представители на немскоезичната литература на изгнанието. Извън родината си живее между САЩ, Русия, Италия, Франция... Най-популярната му творба „Мефистофел” е създадена в Амстердам, а в Западна Германия предизвиква толкова голям скандал, че веднага е забранена. Самоубива се на 42-годишна възраст.


Повече информация
Автор Клаус Ман
Страници 448
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 10.02.2020 г.
Издателство Кръг
Преводач Никола Георгиев
ID на книга 610127
ISBN 9786191580897
Категории Съвременна преводна литература
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мефистофел. История на една кариера
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.