Кошница 0

Медитацията не е това, което мислите - книга 1

На склад
ISBN
9789544748685
15,00 лв.
‌Какво точно представлява медитацията? Защо си струва да се опита? Какво пропускаме и с какво се сдобиваме? На тези и на много други въпроси отговаря Джон Кабат-Зин в „Медитацията не е това, което мислите“.
Повече информация
Автор Джон Кабат-Зин
Страници 288
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 4.09.2020 г.
Издателство Кибеа
ID на книга 610971
ISBN 9789544748685
Категории Духовни учения
Книги на български език

От 2005 г., когато излиза първото издание на книгата Медитацията не е това, което мислите като част от по-голям труд, озаглавен Да дойдем на себе си: изцеление на себе си и света чрез осъзнатост, досега идеята за осъзнатост тук и сега привлича изключително внимание. Без преувеличение може да се каже, че практикуващите медитация за осъзнатост като част от ежедневието им вече са милиони.

Какво точно представлява медитацията? Защо си струва да се опита? Или да се продължава, ако вече сте опитали? Какво пропускаме и с какво се сдобиваме? Кои са източниците на страдание, притеснения и болести? Как да насочваме своето внимание съзнателно и неосъдително, за да ни донесе освобождение? Как осъзнатостта се въвежда в медицината и как разкрива нови измерения на ума и сърцето, носещи дълбоко възстановяване и трансформация?

На тези и на много други въпроси отговаря Джон Кабат-Зин, обобщавайки: Медитацията е непосредствен и много удобен начин да развием интимна връзка със собствения си живот и с вродената си способност за осъзнатост.

Така ще си дадем сметка колко ценен, пренебрегнат и недооценен актив е осъзнатостта.

Четирите книги: Медитацията не е това, което мислите, Пробуждане без усилие, Целебната сила на осъзнатостта и Осъзнатост за всички, следват една прогресия на въпросите по отношение на осъзнатостта – преминават от какво и защо към как се култивира тя в собствения ни живот и причините, които да ни мотивират да я практикуваме.

 

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Медитацията не е това, което мислите - книга 1
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.