Език
Валута
Кошница

Мандрагора

Няма наличност
ISBN
9786191527526
10,00 лв.
„Мандрагора“ е своеобразен синтез на две линии в италианския театър. Волтер казва: „Само тя може би струва колкото всички пиеси на Аристофан."
Повече информация
Автор Николо Макиавели
страници 124
корица мека
Език български
година 2016
Издателство Изток-Запад
Преводач Светозар Златаров
ID на книга 602537
ISBN 9786191527526
Категории Художествена литература

„Мандрагора“ е своеобразен синтез на две линии в италианския театър. От една страна е „Учената комедия", дошла по пътя на класическото наследство, от друга – народностното начало, дало живот на Комедия дел Арте. Както самият Макиавели намеква в пролога, в основата на „Мандрагора“ вероятно лежи действителна случка от флорентинското всекидневие. Навярно пиесата е звучала злободневно като новелите на Бокачо. Ала тук, под смеха, който има за цел „да подслади горчивините", се чувства жестоката, разголваща мисъл, която е превърнала комедията в сатира.

Този проницателен политик, отразил цял исторически период, този професионален държавен деятел и историк е оставил комедия, за която Волтер казва: „Само тя може би струва колкото всички пиеси на Аристофан."

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мандрагора
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.