Валута
Кошница

Малката война за Кипър

Няма наличност
ISBN
9789543242634
14,90 лв.
Книгата е вълнуващ разказ за събития от създаването на островната държава до края на военното противоборство през 1974 г. и последствията от него.
Повече информация
Автор Димитър Недялков
Страници 264
Корица мека
Език 20th Century Fox
Година 2013
Дата на получаване 30.08.2013 г.
Издателство Албатрос МДВ
ID на книга 67514
ISBN 9789543242634
Категории Нова история

Книгата е вълнуващ разказ за събития от създаването на островната държава до края на военното противоборство през 1974 г. и последствията от него.

Описани са политико-военната обстановка, породила кризата, етапите на подготовка и воденето на бойни действия.

Повествованието е подкрепено с над 50 илюстрации за хода на събитията. Целта е да се даде един характерен пример за развитие на криза от невоенен характер, породила се по политически причини чрез използване на етническо противопоставяне между общности, които доскоро са живели мирно и са си помагали в трудностите на ежедневието. За кратко време натрупване на политически грешки повече от допустимото ескалира до въоръжен сблъсък с трагични последици за съдбите на стотици хиляди хора. Подобни състояния са характерни за целия Балкански полуостров и не са изключени и в бъдеще. Независимо от членството на Българаия в поредните съюзни системи, уроците от Киръскта авойна трябва да бъдат напомнени отново, за да ни помагат да мислим и действаме в правилната посока.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Малката война за Кипър
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.