Кошница 0

Луфтвафе: 1935 - 1945

Няма наличност
ISBN
9789547522060
През втората половина на 1944 г. положението на Luftwaffe продължава ежедневно да се влошава. Фронтовете от изток и от запад са притиснали Райха като в преса. Въпреки героизма на летците-изтребители при защитата на немските градове от денонощните нападения на Съюзниците, независимо от невижданите успехи на немските самолетостроители, които в условията на непрестанни въздушни нападения произвеждат най-голям брой самолети от началото на войната, силите са неравностойни.

През втората половина на 1944 г. положението на Luftwaffe продължава ежедневно да се влошава. Фронтовете от изток и от запад са притиснали Райха като в преса. Въпреки героизма на летците-изтребители при защитата на немските градове от денонощните нападения на Съюзниците, независимо от невижданите успехи на немските самолетостроители, които в условията на непрестанни въздушни нападения произвеждат най-голям брой самолети от началото на войната, силите са неравностойни. Загубите на самолети не са толкова решаващи, колкото загубата на летци. Те са невъзвратими! Освен това "пресъхват" източниците за снабдяване с гориво и хиляди самолети, в това число и такива от последните варианти, бездействат по летищата без летци, без гориво, като се превръщат в мишена за атаките на съюзническите изтребители-бомбардировачи.
В тази обстановка командването на Luftwaffe замисля един ход на отчаянието. Да събере максимален брой самолети, предимно изтребители, които изненадващо да ударят авиобазите на Съюзниците в Белгия, Холандия и Северна Франция. Но преди това Вермахтът осъществява последната си сухоземна настъпателна операция - офанзивата в Ардените.


Повече информация
Автор Иван Бориславов
Страници 2502021
Език български
Година 2020
Дата на получаване 8.02.2021 г.
Издателство ЕЪР ГРУП 2000
ID на книга 611896
ISBN 9789547522060
Категории Енциклопедии и справочници
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Луфтвафе: 1935 - 1945
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.