Кошница 0

Личните бележници на Антон Чехов

На склад
ISBN
9786197625400
18,00 лв.
Надникнете в личните записки и нахвърляните мисли на писателя Антон Павлович Чехов. „Личните бележници на Антон Чехов“ събира най-доброто от записките на руския класик.
Повече информация
Автор А.П.Чехов
Страници 208
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 7.02.2022 г.
Издателство Кръг
ID на книга 614041
ISBN 9786197625400
Категории Биографии
Книги на български език
Нови книги

„Личните бележници на Антон Чехов“ събира най-доброто от записките на руския класик.

Тази малка книга е голямото откровение на Чехов, неговото пълно разкриване. Тя е калейдоскоп на един богат вътрешен свят; изживяване, което прави читателя съучастник и съмишленик на самия автор.

Надникнете в личните записки и нахвърляните мисли на писателя Антон Павлович Чехов.

„Иван не харесва София, защото мирише на ябълки“, „Тя подписваше писмата си като Чайка“ или „7 дек. 1901 говорих с Л. Толстой по телефона“ – това са само някои от записките, които Антон Чехов прави в своите лични бележници.

Той ги води през последните четиринайсет години от живота си в тефтери или на хвърчащи листове, които успешно оформят богатата му творческа и житейска панорама.

Сред мислите на Чехов се открояват сюжети и образи, непревърнати докрай в пълноценни творби от писателя и драматург, но чиято нишка днес е лесно да бъде проследена.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Личните бележници на Антон Чехов
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.