Кошница 0

Laravel - създаване на PHP приложения

На склад
ISBN
9786197586626
27,95 лв.
Едва ли има по-голямо удоволствие от това самостоятелно да напишете добро уеб приложение – да направите всичко от нулата по начина, по който искате, без ограничения. Тази книга разглежда Laravel – един от най-популярните PHP фреймуъркове.
Повече информация
Автор D. K. Academy
Страници 404
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 24.02.2022 г.
Издателство Асеневци
ID на книга 614131
ISBN 9786197586626
Категории Учебна литература и помагала
Книги на български език

Едва ли има по-голямо удоволствие от това самостоятелно да напишете добро уеб приложение – да направите всичко от нулата по начина, по който искате, без ограничения. Само че има един проблем – невинаги разполагате с време, за да изградите приложение от нулата.

Когато става дума за разработ­ването на сериозни уеб приложения като портали, корпоративни сайтове или социални мрежи, се прибягва до използването на вече готови решения – така наречените фреймуъркове. Тяхното предназначение е да облекчат решаването на рутинни задачи и да дадат възможност на програмиста да се концентрира върху логиката на самото приложение.

Тази книга разглежда Laravel – един от най-популярните PHP фреймуъркове. В нея чрез множество примери последователно са разгледани маршрутизацията, работата с шаблони, бази данни, компоненти на фронтенда, интерфейси, обработката на форми за данни, автентификацията на потребителя и използването на заявки и отговори. Особено внимание е обърнато на управлението на зависимостите на класовете чрез сървисконтейнер и достъп до класовете чрез фасади. Ще научите кои са начините за съхранение и извличане на данни, изпращане на имейли, работа с опашки, задачи и планировчика на задачи. Разгледани са и някои полезни спомагателни сървиси, които могат да ви бъдат нужни при разработката на собствени приложения. Това са сървиси за приемане на разплащания, кеширане, шифроване, хеширане на пароли, изпълнение на команди на отдалечени сървъри и езикови настройки.

Авторът е положил максимални усилия да направи съдържанието достатъчно разбираемо и нагледно.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Laravel - създаване на PHP приложения
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.