Валута
Кошница

L`Europeo: Един последен поглед

На склад
ISBN
9786191644209
25,00 лв.
В „Един последен поглед" Харълд Едуард Джеймс Олдридж използва интересни случки от живота на великите писатели Ърнест Хемингуей и Франсис Скот Фицджералд и създава една интригуваща история, в която въпросите са много повече от отговорите, а действителните житейски факти са само фонът, на който се разиграва една борба на характери, конфликт на светоусещания, сблъсък на два възгледа за живота и литературата.
Повече информация
Автор Джеймс Олдридж
Страници 190
Корица твърда
Език български
Година 2021
Дата на получаване 31.10.2021 г.
Издателство Enthusiast
ID на книга 613365
ISBN 9786191644209
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език

Харълд Едуард Джеймс Олдридж е известен австралийски писател и журналист. Носител е на много награди, сред които Ленинска награда за мир (1972) за своята „изключителна борба за запазване на мира", на наградата „Джон Лиуелин Райе" (1945) за романа „Морски орел", на златен медал на Световния съвет на мира и на златен медал за журналистика на Организацията на международните журналисти (1972) и други.

 

В „Един последен поглед" той използва интересни случки от живота на великите писатели Ърнест Хемингуей и Франсис Скот Фицджералд и създава една интригуваща история, в която въпросите са много повече от отговорите, а действителните житейски факти са само фонът, на който се разиграва една борба на характери, конфликт на светоусещания, сблъсък на два възгледа за живота и литературата. Фицджералд и Хемингуей се намират пред прелом и се обръщат към пътя, който са извървели. Те хвърлят „един последен поглед" към това кои са и кои са били и какво е мястото на твореца в света. Джеймс Олдридж ни прави свидетели на тази интересна „среща" и на този така важен „разговор".

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:L`Europeo: Един последен поглед
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.