Валута
Кошница

Курс по творческо писане

Няма наличност
ISBN
9789542811244
12,00 лв.
Това е книга образец на най-доброто, което един курс по творческо писане предлага – основни принципи, които провокират мисълта, и примери от творчеството на класически и съвременни майстори на литературата, които илюстрират разглежданите теми.
Повече информация
Автор Йосип Новакович
Страници 300
Корица мека
Език български
Година 2012
Дата на получаване 18.05.2012 г.
Издателство Сиела
ID на книга 65599
ISBN 9789542811244
Категории Учебна литература и помагала

Това е книга образец на най-доброто, което един курс по творческо писане предлага – основни принципи, които провокират мисълта, и примери от творчеството на класически и съвременни майстори на литературата, които илюстрират разглежданите теми. Всяка глава завършва с упражнения по творческо писане. В тях ще намерите въпроси за самооценка, които ще ви помогнат да изградите представа за своята работа, да придобиете по-внушителен авторски глас и да усъвършенствате собствения си стил.Жълтък и други разкази - Йосип Новакович "Писането е изтощителен спорт и сложно изкуство. За да се справяш добре, трябва да поддържаш форма. А формата изисква постоянни упражнения – както на ума, така и на пръстите. Мнозина смятат, че единственото, от което писателите се нуждаят преди да започнат да пишат, е да проучат темата си. Това далеч не е така. Разбира се, има и такива, които пишат книгите си на един дъх – чудесно, значи са истински талантливи. Но като цяло писането е умение, което се придобива. Може би ще си кажете: „Да бе, класиците само с упражнения по творческо писане са се занимавали!“ Но дори повърхностен поглед към събраните съчинения на Достоевски, Томас Ман или Хенри Джеймс показва, че писмата и дневниците в тях заемат толкова място, колкото и всичко останало. В миналото авторите са пишели постоянно – дори и когато не са работели върху книга. И така са се упражнявали. Днес, когато всички разполагаме с телефони, малцина са тези, които все още водят обширна кореспонденция или дневници. Истината е, че ние не поддържаме достатъчно писателската си форма и това е причината да се чувстваме недостатъчно подготвени и уязвими – като неопитни фигуристи, когато седнем пред компютъра. Разбира се, писането на писма и воденето на дневник са неща, които мога да препоръчам на всеки, но освен това горещо препоръчвам и тренировъчната програма в този учебник. Обещавам да е интересна." От автора
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Курс по творческо писане
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.