Валута
Кошница

Криворазбраната цивилизация

На склад
ISBN
9789546603241
4,20 лв.
Най-сполучливото произведение на Добри Войников е "Криворазбраната цивилизация". В тази своя комедия авторът осмива сляпото чуждопоклонничество, неумението на някои среди от народа ни да възприемат правилно западноевропейската култура и цивилизация, като усвояват само някои нейни страни, пренасяйки ги механично в нашия живот.
Повече информация
Автор Добри Войников
Страници 112
Корица мека
Език български
Година 2013
Дата на получаване 20.08.2013 г.
Издателство ПАН
ID на книга 67476
ISBN 9789546603241
Категории Илюстровани издания

Най-сполучливото произведение на Добри Войников е "Криворазбраната цивилизация". В тази своя комедия авторът осмива сляпото чуждопоклонничество, неумението на някои среди от народа ни да възприемат правилно западноевропейската култура и цивилизация, като усвояват само някои нейни страни, пренасяйки ги механично в нашия живот. Съдържанието на комедията, нейните богати образи и картини, а също и езикът на много от героите правят от "Криворазбраната цивилизация" едно от най-интересните произведения на нашата драматургия преди Освобождението. Това се доказва и от преработките на комедията и нейните многобройни и интересни постановки в много български театри.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Криворазбраната цивилизация
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.