Език
Валута
Кошница

Крехко равновесие

Няма наличност
ISBN
9786190755658
23,90 лв.
В тази книга по волята на обстоятелствата се пресичат пътищата на четирима души, които наглед нямат нищо общо помежду си.
Повече информация
Автор Рохинтън Мистри
страници 644
корица мека
Език 20th Century Fox
година 2019
Издателство Лабиринт
ID на книга 609626
ISBN 9786190755658
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език

Индия, но без ореола на екзотиката.

Животът, но без ореола на илюзиите.

Човешкият жребий като низ от случайности и провали, които можем да превърнем в трамплин към успеха. 

Дните ни като крехко равновесие между отчаянието и надеждата.

В тази книга по волята на обстоятелствата се пресичат пътищата на четирима души, които наглед нямат нищо общо помежду си: на Дина, сърцата вдовица, която не смята да се прегъва пред ударите на съдбата, на Манек, студент от заможно семейство високо в планината, дошъл да учи в големия град, на двама шивачи, Ищвар и Ом, чичо и племенник, избягали от беднотията и кастовото разделение в затънтеното си родно село с надеждата да открият по-добър живот, да се позамогнат с усърден труд и после да се върнат при близките си. Четиримата намират заедно съпричастност, привързаност, смях, приятелство, вярност. И дори пред разбитите си мечти знаят как да отстояват човечността в едно жестоко нечовешко време.

Рохинтън Мистри (р. 1952) е канадски писател от индийски произход. Завършва математика и икономика в Бомбай и през 1975 г. отива да живее в Канада заедно с бъдещата си жена Френи. Автор е на един сборник с разкази и на три романа. Удостояван е с най-високото литературно отличие на Канада – Наградата на генерал-губернатора.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Крехко равновесие
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.