Кошница 0

Кратка илюстрована история за космическите изследвания

На склад
ISBN
9789543987146
16,99 лв.
„Кратка илюстрована история за космическите изследвания“ – със зашеметяващите си, пълноцветни изображения и илюстрации – ще очарова младия читател и ще го провокира да търси още знания.

Откакто човечеството съществува хората гледат към нощното небе и се чудят какво има там. Относително отскоро в нашата история - до преди около 60 години, хората имат възможността "да погледнат". Постижението да бъдат пуснати първите сателити, а по-късно и хора, в орбитата около Земята, е вълнуваща новина за вестниците из целия свят. Първите астронавти са почитани като герои, докато днес те могат да летят до Международната космическа станция и да се върнат, без дори да бъдат споменати в медиите. В началото на космическата ера през 50-те години на XX век само две страни - Съединените щати и Съветският съюз (СССР), имат възможностите да изстрелят летателен апарат в орбитата на Земята и отвъд нея. Днес има 13 правителствени агенции, включително Европейската космическа агенция, Китай, Индия и Япония. Всички те са разработили дългосрочни програми за изследването на Космоса. Въпреки че има планове за нова експедиция до Луната и дори за пътешествие до Марс, засега всички пътувания се извършват от космически сонди като "Джуно", "Розета" и "Касини". Тези роботи-изследователи не се нуждаят от храна, вода или въздух, за да оцелеят, и могат да пътуват до места, където никой човек не би оцелял. Те се изпращат в най-далечните части на Слънчевата система. Резултатите им са невероятни. Информацията, която пристига, е вдъхновение, което кара човечеството да гледа дори по-надалече.

"Кратка илюстрована история за космическите изследвания" - със зашеметяващите си, пълноцветни изображения и илюстрации - ще очарова младия читател и ще го провокира да търси още знания.


Повече информация
Автор Дейвид Уест
Страници 32
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 1.07.2022 г.
Издателство Труд
ID на книга 614958
ISBN 9789543987146
Категории Детски енциклопедии
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кратка илюстрована история за космическите изследвания
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.