Кошница 0

Кралицата на пръстения остров

На склад
ISBN
9786197670356
18,90 лв.

„Малко ирландско чудо“ – така „Уошингтън Поуст“ описва новия, седми поред роман на Донал Райън, писател с две номинации за „Букър“, когото Себастиан Бари определя като „краля на новата вълна в ирландската литература“.

Донал Райън проследява съдбата на четири поколения от едно семейство, по-точно на жените в него: мъжете присъстват най-често като безучастни статисти, като малодушни второстепенни герои, откровени злодеи или непрежалими мъртъвци.

В 121 глави, сведени всяка до две лаконични страници, са вместени лирична проза, език, който се лее като мед от лъжица, пряка реч, вмъкната в авторовата така, че тя да звучи като музика и да въплъти красотата на писаното слово. Този вълшебен ритъм отмерва дните и миговете в живота в дълбоката ирландска провинция с всекидневните му грижи: раждане и смърт, минало и настояще, щастие и вражди.

Образите на четирите жени – свекървата, рано овдовялата снаха, дъщеря ѝ Сърша и невръстната Пърл, са толкова ярки, че ти се приисква да поживееш малко при тях. Защото през каквито и страдания и жестокости, през каквито и предразсъдъци и сблъсъци да минават, тези храбри ирландки показват, че носиш ли в сърцето си любов, нищо под това небе не може да те уплаши и спре.


Повече информация
Автор Донал Райън
Страници 255
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 19.09.2023 г.
Издателство Лабиринт
Преводач Анелия Янева
ID на книга 617789
ISBN 9786197670356
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кралицата на пръстения остров
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / Офис
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.