Кошница 0

Кръстопътища

На склад
ISBN
9789542845072
39,90 лв.

Още един литературен триумф на Джонатан Франзен, един от най-великите писатели на нашето време, обичан и ценен както от читателите, така и от критиката!

1971 година.
Ден преди Бъдни вечер облаците над Чикаго се сгъстяват. Ръс Хилдебранд, младши пастор в либерална протестантска църква в предградията, се готви да строши оковите на отдавна втръсналия му брак, стига съпругата му Марион, която си има свой таен живот, да не го изпревари. Големият им син Клем, убеден, че знае всичко за света първокурсник, се прибира за празниците с новина, която ще разтърси баща му. Сестра му Беки, доскоро добро момиче и неоспорима красавица, се отдава на изкушенията на хипарския живот. Гениалният им по-малък брат Пери, който тайно продава наркотици на хлапетата, взема неочаквано решение да стане по-добър човек. Всеки в семейство Хилдебранд търси свободата, която близките му по един или друг начин се стремят да ограничат.

Романите на Джонатан Франзен са възхвалявани от критици и читатели заради незабравимите ярки герои и проницателния поглед върху съвременна Америка. В „Кръстопътища“ писателят с характерното си майсторство се отправя към миналото и проследява историята на две разминаващи се поколения. С жилещия си хумор и най-вече с ненадмината проникновеност той ни връща в свят, в който разпознаваме и големите дилеми на нашето време.

 В „Кръстопътища“ не просто се преплитат гледните точки на пълнокръвни герои, но и се обрисува живо историята на едно семейство и една държава в съдбовен момент на морален избор.

Изумителният талант на Джонатан Франзен се крие в умението му да предава и деликатни лични детайли, и мащабни обществени промени. В „Кръстопътища“ това умение се разгръща със силата на пречистваща стихия.


Повече информация
Автор Джонатан Франзен
Страници 584
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 10.11.2023 г.
Издателство Сиела
Преводач Владимир Молев
ID на книга 618099
ISBN 9789542845072
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кръстопътища
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.