Език
Валута
Кошница

Кой е виновен за кризата?

Няма наличност
ISBN
9789542806622
12,00 лв.
Теорията за икономическите цикли и кризи е развита още в началото на XX век от австрийската икономическа школа. Представител на тази школа – проф. Фридрих Хайек – е един от малкото, които предупреждават за Голямата депресия от 30-те години
Повече информация
страници 230
корица мека
Език 20th Century Fox
година 2010
Издателство Сиела
ID на книга 609644
ISBN 9789542806622
Категории Бизнес и икономика
Книги на български език

Отговорът на австрийската икономическа школа (сборник статии)

"Веднага след началото на финансовата криза някои побързаха да обявят, че тя показва дефектите на капитализма и свободния пазар. Други дори заключиха, че това е краят на капитализма – в крайна сметка защо ни е такава икономическа система, след като тя поражда толкова тежки кризи?
Реалността е доста по-различна. Не капитализмът, а необмислената държавна намеса и изкуственото понижаване на лихвените проценти причиняват фалшиви сигнали и "натрупване на грешки". Първоначално това изглежда като икономически "бум", но в действителност фалшивите основи на този "бум" рухват и той се превръща в тежка криза и спад.
Теорията за икономическите цикли и кризи е развита още в началото на XX век от австрийската икономическа школа. Представител на тази школа – проф. Фридрих Хайек – е един от малкото, които предупреждават за Голямата депресия от 30-те години и по-късно получава Нобелова награда за това. В настоящата книга автори на статиите са съвременни представители на тази школа. Тя е текст, който трябва да прочете всеки, за да разбере защо и откъде дойде финансовата криза".

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кой е виновен за кризата?
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.