Кошница

Книгата за политиката. “Големите идеи, обяснени просто“

Няма наличност
ISBN
9786191950942
Special Price Regular Price
Множеството кратки и остроумни обяснения и ясните схеми правят лесни за разбиране и най-сложните политически теории. За да си създадем по-точни представи за политическите идеи, много от тях са илюстрирани по оригинален начин.
Повече информация
Страници 352
Корица твърда
Език български
Година 2016
Дата на получаване 15.08.2016 г.
Издателство Книгомания
Преводач Илия Илиев
ID на книга 83607
Поредица Големите идеи, обяснени просто
ISBN 9786191950942
Категории Книгомания Енциклопедии

Справедливо ли е детронирането на несправедливия владетел? Наистина ли демокрацията е най-добрата форма на държавно управление? Може ли войната въобще да бъде справедлива? През вековете на своята история човечеството си е задавало тези и други важни въпроси, а големите мислители на всички времена са давали своите отговори, с което са оставяли следа върху развитието на нашия свят.

Книгата за политиката е написана на достъпен език, а множеството кратки и остроумни обяснения и ясните схеми правят лесни за разбиране и най-сложните политически теории. За да си създадем по-точни представи за политическите идеи, много от тях са илюстрирани по оригинален начин.

Независимо дали сте жадни за знания любители, или специалисти, или пък просто обичате да сте информирани за всичко, което се случва около вас, тази книга ще ви даде достатъчно поводи за размисъл.

 За авторите:

ПОЛ КЕЛИ

Пол Кели е заместник-директор и професор по политически теории в Лондонското училище по икономика и политически науки. Той е автор, съавтор и редактор на 11 книги. Интересите му са насочени към политическата мисъл във Великобритания и съвременните политически теории.

РОД ДАКОМБ е преподавател по политически науки във Факултета по политическа икономия на Кингс Колидж в Лондонския университет. Изследванията му са насочени към демократичните теории и практики и към отношенията между неправителствените организации и държавата.

ДЖОН ФАРНДЪН е автор на множество книги по история на науката и идеите, както и по въпроси на съвременността. Пише много и по проблемите на околната среда и четири пъти е бил номиниран за наградата „Сайънс Бук“ за младежка читателска публика.

А. С. ХОДСЪН е писател и бивш сътрудник и редактор на BushWatch.com.

ЙЕСПЕР ЙОНСЬОН е специалист по политически науки и консултант в развиващите се страни по въпросите на държавното управление и антикорупционните реформи. В момента работи в Антикорупционния ресурсен център U4 на института „Хр. Михелсен“ в Берген, Норвегия.

НИАЛ КИЩАЙНИ преподава в Лондонското училище по икономика, като се е специализирал в икономическата история и икономическото развитие. Работил е за Световната банка, както и в Икономическата комисия на ООН за Африка.

ДЖЕЙМС МИДУЕЙ е старши икономист в „Ню Икономикс Фаундейшън“ – независим британски мозъчен тръст. Бил е икономически съветник на Британската държавна хазна по въпросите на регионалното развитие, науката и иновационната политика.

АНКА ПУСКА е старши преподавател във Факултета за международни изследвания в Голдсмитс Колидж на Лондонския университет. Авторка е на книгите „Революция, демократичен преход и разочарование. Румънският случай“ и „Валтер Бенямин – естетика на промяната“.

МАРКЪС УИЙКС учи философия и работи като учител, преди да се посвети на писането. Съавтор е в множество научнопопулярни книги и литература по изкуство.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Книгата за политиката. “Големите идеи, обяснени просто“
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.