Валута
Кошница

Кладенецът

Няма наличност
ISBN
9789542821953
11,90 лв.
Дебютният роман на Веселина Седларска „Кладенецът” разказва за човешката душа, за търсенето, неутолимата жажда, страданието и щастието.
Повече информация
Автор Веселина Седларска
Страници 166
Корица мека
Език 20th Century Fox
Година 2016
Дата на получаване 9.11.2016 г.
Издателство Сиела
ID на книга 603870
ISBN 9789542821953
Категории Други

Един курс по творческо писане получава невъзможна задача. Един ръкопис се нуждае от своя логичен завършек. Една жена се дави в кладенеца на своите страхове и търси стълба, по която да се измъкне. Дебютният роман на Веселина Седларска „Кладенецът” разказва за човешката душа, за търсенето, неутолимата жажда, страданието и щастието.

Перото на писателката достига до дъното на кладенеца на подсъзнанието, за да опише скритите там съкровища и чудовища. С неподражаемо чувство за хумор и истинско човеколюбие Веселина Седларска ще бъде вашият водач в един сложен лабиринт от тъжни и комични случки, родни абсурди, психологически и философски теории, препратки към класики, народни приказки и мнения на авторитети – от Юнг и Фройд, през Айн Ранд до д-р Менис Юсри. 

„Пустинята е хубава с това, че някъде в нея има скрит кладенец – казваше Малкият принц.
А нас – дори да ни търкаля вятърът подобно на пустинни тръни, дори да ни се струва, че сме никои, скоро покрай нас ще мине Веселина Седларска и ще ни опише така, че да се заобичаме.
За пустинята не знам.“ – Нери Терзиева 

„Изобщо не се разбира какво искаш да кажеш с тази книга, Седларска. Подозирам, че нарочно ме затрудняваш. Да ме накараш сега да не спя нощя и да си мисля дали това е книга за лесното трудно щастие, или книга за българина и българщината, или за човека изобщо… А може би за тихата лудост във всеки у нас?
Иначе много честно си написала всичко. Отишла си, дето се казва, до края на себе си. И красиво! Много красиво… - Д-р Тони Филипов

„Един християнски роман, разказан от атеисти. И ако Бог се проявява в таланта, тук той присъства във всеки ред.“ -  Таня Шахова

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кладенецът
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.