Кошница 0

Казаларската царица

Няма наличност
ISBN
9786192440084
"Казаларската царица" e първият български любовен роман - създаването му е част от мисията на писателя да попълва празнините в българската литература.

„Тя щеше да гръмне първите куршуми в главата му отзад с думите: „Умри, звяр!”, а можеше и съвсем да не каже нищо. Тя се плашеше само да не изгуби смелост в последния миг, който настъпяше след няколко мига, и стискаше по-силно оръжието, да опита твърдостта на десницата си. И тя усети, че бе твърда.

Ох, как сега й се виждаше лека, дори сладка смъртта! Няколко минути може би я деляха от вечността, от престола на бога – тя сега вярваше в бога, – бога милостивият и праведният, който не щеше да погледне на нея с очите на человеците, а с божествената си и неизчерпаемата благост към нейното окаянство и велико дело на справедливост.

Той щеше да прости, защото беше много любила и страдала, защото само един той можеше да има тоя върховен героизъм – да не прокълне от кръста си мъчителите си, да ги не порази там с едно само помисляне. Той беше божествен!

А тя беше слаба жена, направена от грешна човешка плът, с душа изжадняла за отмъщение, което едничко я задържаше още на света.”


Повече информация
Автор Иван Вазов
Страници 328
Корица твърда
Език български
Година 2019
Дата на получаване 26.02.2020 г.
Издателство Бук Травъл
ID на книга 610218
ISBN 9786192440084
Категории Българска класика
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Казаларската царица
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.