Кошница

Как да предотвратим следващи пандемии

Няма наличност
ISBN
9786191953455

Книгата ще бъде налична от 20 март 2023!

 

Пандемията от КОВИД-19 не е приключила, но дори когато правителствата по света се опитват да не говорят за нея, те пак започват да прогнозират какво ще се случи след това. Как можем да предотвратим нови пандемии, да не допуснем те да отнемат живота на милиони хора и да унищожат световната икономика? Възможно ли е изобщо да храним надежди, че ще можем да го постигнем?

Бил Гейтс е убеден, че отговорът е „да” и в тази книга посочва ясно и аргументирано това, което светът е трябвало да научи от сегашната пандемия от КОВИД-19, и какво можем да направим всички ние, за да предотвратим друго подобно глобално бедствие.

Повече информация
Автор Бил Гейтс
Страници 392
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 16.02.2023 г.
Издателство Книгомания
ID на книга 83843
ISBN 9786191953455
Категории Книгомания Бизнес и икономика
Книги на български език
Нови книги
Най-нови на Книгомания

Основавайки се на предоставената информация от водещи специалисти от световна величина, както и на собствения си опит в борбата със смъртоносните болести чрез Фондация „Гейтс”, авторът първо ни въвежда в проблематиката на заразните болести. След това ни показва как всички държави по света, работейки в сътрудничество помежду си, както и заедно с частния сектор в икономиката, могат не само да предотвратят друга катастрофа, подобна на КОВИД-19, но и да изкоренят изобщо всички респираторни заболявания, включително грипа.

Това е вълнуващ призив – дълбок, увличащ и много значим, отправен към нас от един от най-прагматично мислещите и активни хора на нашето време.

***

„Болестите винаги са били сред хората, но невинаги са се превръщали в глобални бедствия, в пандемии. Тази книга ще ви покаже как националните правителства, учените, частните компании и отделните лица могат да изградят система, която да ограничава разрастването на новите заразни огнища, така че да не предизвикват пандемии.

Днес стимулът да постигнем това е по-голям от когато и да било. Всеки, който е преживял пандемията от КОВИД-19, няма никога да я забрави. Точно както Втората световна война промени начина, по който поколението на моите родители гледаше на света, така и КОВИД-19 промени нашия светоглед.

Това не означава, че трябва да живеем в страх от нова пандемия. Светът може да осигури необходимите здравни грижи за всеки и да се подготви така, че да е в състояние да ограничи разпространението на всякакви нововъзникващи болести.

Отделните глави на тази книга са посветени на всяка една от стъпките, които трябва да предприемем, за да бъдем подготвени за това. Взети заедно, те представляват своеобразен план за превенция на пандемиите като заплаха за човечеството и за намаляване до минимум на възможността някой някога да преживее нов КОВИД-19.“ – Бил Гейтс

***

За автора:

Бил Гейтс е специалист по съвременни технологии, водещ бизнесмен и филантроп. През 1975 г. основава компанията Microsoft с приятеля си от детството Пол Алън. Днес той е съпредседател на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс”, където над двайсет години работи по въпросите на глобалното здраве и развитие, включително за превенция на пандемии, изкореняване на болести и решаване на проблеми, свързани с питейната вода, канализацията и хигиената. Има три деца.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Как да предотвратим следващи пандемии
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / Офис
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.