Кошница 0

Как да четем литература като професор

Няма наличност
ISBN
9786197115451
Весело и развлекателно ръководство за четене между редовете

Весело и развлекателно ръководство за четене между редовете

С остроумие и чар Фостър ни разяснява стила и скритите послания на различни автори – като почнем от Омир и Шекспир и свършим с важните представители на иновативното писане от двайсети вик: Джойс, Фокнър, Хемингуей, Улф, Елиът, Паунд, Фаулз, О‘Брайън и много други.

Той обаче не се ограничава само с високата литература, а включва в анализите си популярната култура – филми, сериали, кримки, уестърни и попмузика

Класическата книга на Томас Фостър, весело и развлекателно въведение в основите на литературата, включително символите, темите и контекста, ни показва как да превърнем четенето в по-удовлетворяващо и по-приятно преживяване.

Много книги носят удоволствие с основната сюжетна линия, но често в текста е вплетен по-дълбок смисъл. Авторът ни помага да го намерим, като разглеждаме литературата с очите на най-добрия професионален читател,  университетския професор.

Томас Фостър е професор емеритус в Университета на Мичиган-Флинт, където е преподавал съвременна литература, драма, поезия и творческо писане.


Повече информация
Автор Томас Фостър
Страници 384
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 2.03.2022 г.
Издателство Екслибрис
ID на книга 614180
ISBN 9786197115451
Категории Език и литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Как да четем литература като професор
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.