Кошница 0

Йомсвикинг. Винланд

На склад
ISBN
9789543305018
Special Price 19,80 лв. Regular Price 22,00 лв.
„Винланд“ предлага уникален поглед към живота на първите европейски заселници в Северна Америка и конфликта им с могъщите индиански племена.

„Великолепно, поглъщащо четиво. Истински празник
за всички любители на епохата на викингите.“
Елин Брен Бьорхай, „Верденс ганг“

. Втора част на трилогията „Йомсвикинг“. След битката при Сволдер Торстейн Тормодсон и семейството му трябва да бягат на запад, прокудени от жадните за мъст последователи на Олав Трюгвасон. Торстейн, сега предводител на отряд йомсвикинги, прекосява морето в търсене на митичните отвъдни земи. Скоро обаче воинът отново е принуден да се бори за живота си и за свободата на своите близки.

„Винланд“ предлага уникален поглед към живота на първите европейски заселници в Северна Америка и конфликта им с могъщите индиански племена. Страница по страница романът ни превежда през ледени морета, величествени фиорди и безкрайни гори, като бавно, по скандинавски, подготвя читателя за шеметната кулминация, която ще го остави без дъх. В епичното повествование личните преживявания на героите са преплетени с реални исторически събития от началото на второто хилядолетие след Христа. Умелата интерпретация на староскандинавските саги, детайлните описания на живота в Европейския север и сложните пълнокръвни образи потапят читателя в атмосферата от епохата на викингите.

Брутално, сурово и добро.


Повече информация
Автор Бьорн Андреас Бюл-Хансен
Страници 576
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 27.02.2020 г.
Издателство Унискорп
Преводач Стела Джелепова
ID на книга 610225
ISBN 9789543305018
Категории Исторически романи
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Йомсвикинг. Винланд
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.