Кошница 0

Яга и къщата на орлови крака, Кн. 1

На склад
ISBN
9789542846857
19,00 лв.

Вълшебството и славянският фолклор се срещат по магичните улички на древния Краков в романа „Яга и къщата на орлови крака“!
„Пазителите на портата“ е поредица от приключенски книги, съчетаващи елементи от магическия свят, славянската митология и полските легенди, чието действие се развива в съвременен Краков и околностите му - както реални, така и вълшебни.

Яга Кокошето краче е десетгодишна вещица. Майка й е прочута лечителка на магически същества, баща й развъжда къщи на кокоши крака. Живее в Омагьосаните котловини, в село Бъбривка, а най-добрата й приятелка е Пъзливка – мъничка къщурка на кокоши крака с размерите на къщичка за кукли.

По време на Еньовденския пазар някой нахлува в селото - отвлича родителите на Яга и открадва безценните яйца, от които ще се излюпят новите къщи на кокоши крака. Злосторникът действа от името на могъщ поръчител, чиято цел е да използва яйцата за древен ритуал и да възстанови стария ред в магическия свят.

Яга трябва да спаси семейството си, да върне поверениците на баща си и да осуети пъкления план на заговорниците, затова се отправя към Магическия Краков, скрит от очите на обикновените хора, където има повече феи, демони, зли бесове и мори, готови за всякакви щуротии, отколкото в който и да е друг град в Европа.


Българското издание идва със специален речник на митологичните славянски същества, съставен от преводачката Десислава Недялкова.


Повече информация
Автор Мачей Рожен
Страници 376
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 16.05.2024 г.
Издателство Сиела
Преводач Десислава Недялкова
ID на книга 619288
Поредица Пазителите на портата
ISBN 9789542846857
Категории Фантастика и фентъзи
Книги на английски език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Яга и къщата на орлови крака, Кн. 1
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.