Кошница 0

Изхвърлени в Америка

Няма наличност
ISBN
9786197153637

Когато в малката книжарничка на Лидия Перес влиза очарователен, галантен и несъмнено ерудиран посетител, който избира да си купи две от любимите книги на собственичката, животът рязко поема в различна посока. Толкова различна, че скоро за уютните и непомрачени от сериозни грижи дни на семейство Перес няма да остане и бегъл спомен.

Изхвърлени в Америка“ на Джанин Къминс ще ни накара да погледнем дълбоко в сърцата на хората, готови да пожертват всичко в името на искрица надежда. Едно от най-очакваните заглавия за 2020 г. ще се появи на български език с логото на изд. ICU. ‌„Изхвърлени в Америка“ е изключителна творба, съвършено балансираща между ужаса от една страна и любовта от друга. Отправям предизвикателство към всички да прочетат първите седем страници на този роман и да не го довършат. 

Безупречна проза, история, която не губи темпото в нито един момент. Тази книга ще бъде важен глас в разговора за емиграцията и los migrantes; категорично опровергава идеята, че сме превзети от някакви bad hombres. На микро ниво – на нивото на историята, където предпочитам да живея – това е един адски добър роман за жена, която бяга с красивото си момче. Просто чудесен.

Стивън КингКогато в малката книжарничка на Лидия Перес влиза очарователен, галантен и несъмнено ерудиран посетител, който избира да си купи две от любимите книги на собственичката, животът рязко поема в различна посока. Толкова различна, че скоро за уютните и непомрачени от сериозни грижи дни на семейство Перес няма да остане и бегъл спомен.

Кой е непознатият читател? Възможно ли е зад добрите обноски и красивото лице да се крие най-безскрупулният наркобос в Акапулко? Къде минава границата между спокойното русло на живота и La Bestia – влакът на надеждата за спасение, който отнася стотици хиляди хора на север, към страната на неограничените възможности… към шанса за живот.

Изхвърлени в Америка“ е забележително съчетание между истински добра литература и четиво, преливащо от емпатия, драма и човечност. Роман, в който радостта от живота се редува с неподправен ужас от изроденото и пошлото в съществуването ни. Всичко това е обгърнато от стихията на майчината любов и непобедимата способност на човека да намира надежда и в най-обезсърчаващата ситуация.Отдавна не бях отгръщал страниците на книга с такова настървение. Стегнат, интелигентен, непредвидим сюжет.

Джон Гришам

„Гроздовете на гнева“ на нашето време.

Дон Уинслоу


Повече информация
Автор Джанин Къминс
Страници 500
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 2.04.2020 г.
Издателство ICU
ID на книга 610375
ISBN 9786197153637
Категории Съвременна преводна литература
Бестселъри 2020
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изхвърлени в Америка
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.