Кошница

История на древния свят

На склад
ISBN
9789543901760
49,90 лв.
В първата си книга от поредицата, посветена на историята на човечеството, Сюзън Уайз Бауер повежда читателя в забързано, но обстойно и задълбочено пътуване през древния свят на Шумер, Египет, Индия, Китай, Гърция, Месопотамия и Рим.
Повече информация
Автор Сюзан Уайз Бауер
Страници 864
Корица твърда
Език български
Година 2021
Дата на получаване 16.12.2021 г.
Издателство Skyprint
ID на книга 613714
ISBN 9789543901760
Категории Политика
Книги на български език
Нови книги

В първата си книга от поредицата, посветена на историята на човечеството, Сюзън Уайз Бауер повежда читателя в забързано, но обстойно и задълбочено пътуване през древния свят на Шумер, Египет, Индия, Китай, Гърция, Месопотамия и Рим.

В хилядолетията между шумерската цивилизация и римския император Константин I се поставят основите на цивилизацията, създават се и падат династии, образуват се и изчезват империи, водят се борби за господство и влияние.

Авторката проследява най-значимите събития, пресъздава героични епоси, цитира исторически текстове и лична кореспонденция, анализира битки и военни тактики, разкрива дворцови интриги и тълкува действията на владетелите и претендентите за властта в завладяващ пъзел на човешкото поведение, в който без да щем откриваме отпечатъка на древността върху днешната съвременност.

Съдържа:

  • 99 географски карти
  • 32 илюстрации
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:История на древния свят
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.