Език
Валута
Кошница

История на България. Енциклопедия за малки и пор

Няма наличност
ISBN
9789545740558
16,90 лв.
В тази богато илюстрована енциклопедична книга ще откриете вълнуващи свидетелства за многовековната история на нашата родина, за нейните звездни мигове, делници и празници, съдбовни изпитания... Ще имате възможността да се докоснете до тайните на миналото – от праисторическата епоха през времената на древните траки и римляни, прабългари и славяни, на изпълненото с бурни събития и приказно очарование българско Средновековие.
Повече информация
Автор Пламен Павлов, Райна Манджукова
Страници 160
Корица мека
Език 20th Century Fox
Година 2011
Дата на получаване 15.04.2011 г.
Издателство Световна библиотека
ID на книга 63394
ISBN 9789545740558
Категории Детски енциклопедии

В тази богато илюстрована енциклопедична книга ще откриете вълнуващи свидетелства за многовековната история на нашата родина, за нейните звездни мигове, делници и празници, съдбовни изпитания... Ще имате възможността да се докоснете до тайните на миналото – от праисторическата епоха през времената на древните траки и римляни, прабългари и славяни, на изпълненото с бурни събития и приказно очарование българско Средновековие. Ще се потопите в драматичните векове на османското робство и пропитото от стремеж към политически, стопански и културен подем национално Възраждане. И така до изгрева на модерната ни държава, до бурния и противоречив ХХ в. Ще научите за делата на велики владетели, храбри воини, бунтовници и борци за национално освобождение, на просветители, скромни учители и духовници, талантливи писатели, художници, строители, обикновени българи и българки. Вълшебно пътешествие из великата история и култура на българските земи * Знаменитите владетели и герои * Повече от 450 изключителни илюстрации, снимки и художествени възстановки, разкриващи тайните на миналото * Малки портрети на български общности извън родината * Чудесата на природното, културно и архитектурно богатство на България * Страници от съкровищницата на българското слово и историческа памет * Ценно помагало за учениците и увлекателно четиво за най-широк кръг читатели
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.