Кошница

Империя от болка

На склад
ISBN
9786199199138
Special Price 32,31 лв. Regular Price 35,90 лв.
Семейство Саклър са сред най-богатите семейства в света и са известни с щедрите си дарения за изкуство и наука. Оказва се обаче, че семейство Саклър са отговорни за производството и продажбата на OxyContin, революционно болкоуспокояващо, което е основната причина за така наречената „опиоидна криза“ – мащабна епидемия от наркомания, която отнема живота на близо половин милион човека.
Повече информация
Автор Патрик Раден Кийф
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 12.05.2022 г.
Издателство Сиела
ID на книга 614557
ISBN 9786199199138
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги

Зашеметяващ портрет на три поколения Саклърови представен в получилия редица награди американски бестселър.

Доскоро името Саклър украсява стените на много реномирани институции – Художествения музей на Харвардския университет в Бостън, Музея на изкуствата „Метрополитън“ в Ню Йорк, Университетската библиотека в Оксфорд, Музея „Лувър“ в Париж и много други. Семейство Саклър са сред най-богатите семейства в света и са известни с щедрите си дарения за изкуство и наука.

Произходът на семейната им собственост отдавна е обвит в мистерия. Оказва се обаче, че семейство Саклър са отговорни за производството и продажбата на OxyContin, революционно болкоуспокояващо, което е основната причина за така наречената „опиоидна криза“ – мащабна епидемия от наркомания, която отнема живота на близо половин милион човека.

Книгата е шедьовър, който изчерпателно документира една изненадваща и завладяваща реалност. Това е картина на ексцесиите на втората Златна епоха в Америка, проследяване на неуморно разследване и безнаказаност, притча за безсрамната алчност и безразличието към човешкото страдание, което струва милиарди.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Империя от болка
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.