Кошница 0

Хубаво, чисто, справедливо. Основи на философията Slow Food

На склад
ISBN
9786191862320
16,00 лв.
Една от основните идеи на Slow Food е, че всеки на тази земя трябва да има право и достъп до хубава, чиста и справедливо произведена храна.

Карло Петрини е роден в малкото градче Бра, в Северен Пиемонт, Италия. Когато е на 37, заедно с група приятели, приготвят огромно количество паста и я раздават на минувачите на Piazza di Spagna в Рим. Защо го правят? Ентусиазъм, реклама на паста или повече свободно време. Всъщност случилото се е своеобразен протест срещу появата на една от известните вериги за бързо хранене в Италия. Пастата срещу хамбургера! Тази битка полага началото на Slow Food - организация, която днес обединява над 100 000 членове от повече от 150 държави, посветени на местната храна и свързаните с нея традиции. Заради изключителния му принос по отношение на опазването на околната среда и устойчивото развитие Петрини е удостоен с награда Champion of the Earth Award ("Шампион на Земята“) през 2013 г.

Една от основните идеи на Slow Food е, че всеки на тази земя трябва да има право и достъп до хубава, чиста и справедливо произведена храна. Петрини пътува по целия свят и участва в различни конференции, изнася лекции в престижни университети, посещава хранителните общности от мрежата на Slow Food, участва в дискусии на ЕК и ФАО по въпроси, свързани с устойчивото производство на храната и селско стопанство.

Хубава, защото е здравословна и вкусна. Справедлива, защото се уважава трудът на хората, които произвеждат, преработват и разпространяват храната. Чиста, защото се произвежда, без да оказва силно негативно влияние върху околната среда и се полагат грижи за животните.


Повече информация
Автор Карло Петрини
Страници 368
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 24.03.2016 г.
Издателство Жанет 45
ID на книга 602596
ISBN 9786191862320
Категории Екология
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Хубаво, чисто, справедливо. Основи на философията Slow Food
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.