Кошница 0

Гръцко-български речник

Няма наличност
ISBN
9789543981618
Словникът обхваща около 100 000 думи и изрази.

Словникът обхваща около 100 000 думи и изрази.

Този речник е предназначен за владеещи българския като роден език, които изучават и/ или ползват гръцкия в ежедневни ситуации - в работата си или като преводачи. Речникът не може, разбира се, да замести учебника и граматиката, но той предлага най-важната информация, необходима за правилното боравене с включената в него лексика.
Подборът на ключовите думи и изрази се ориентира по съвременната езикова ситуация, което доведе до включването на много актуална лексика, употребяваща се в ежедневната комуникация. Особено внимание е обърнато на нова и специална лексика (включително новоприети думи от чужд произход), напр. от областта на икономиката и политиката, на електронните медии, битовата техника, туризма и рекламата, на разговорната реч. Жаргонна лексика, респ. думи от по-ниски стилови равнища на езика, са включени, ако се срещат във всекидневната комуникация на цялата общност (напр. в аудио-визуалните медии). Включени са и географски имена. По-стара лексика не е отбягната, тъй като речникът трябва да дава възможност да се четат и по-стари текстове.


Повече информация
Автор Николай Костов, Илия Костов
Страници 1076
Корица твърда
Език български
Година 2012
Дата на получаване 13.12.2016 г.
Издателство Труд
ID на книга 604108
ISBN 9789543981618
Категории Речници
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Гръцко-български речник
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.