Кошница 0

Глътка въздух

На склад
ISBN
9786197596182
14,90 лв.
Ироничен и ведър, романът „Глътка въздух“ на Джордж Оруел е наситен с предчувствия и прогнози, които, за съжаление, се сбъдват. Веднага след публикуването му през 1939 година той се приема за абсолютен шедьовър.

Ироничен и ведър, романът „Глътка въздух“ е наситен с предчувствия и прогнози, които, за съжаление, се сбъдват. Веднага след публикуването му през 1939 година той се приема за абсолютен шедьовър и до днес се радва на голям интерес.

 

Литературната критика е единодушна, че тази творба на  Джордж Оруел  е в основата на широко известните и световно признати негови класики  „Фермата на животните“  и  „1984“ .

 

Главният герой Джордж Боулинг, четиресет и пет годишен, понатрупал килограми жител на лондонско предградие, внезапно решава да се отклони от монотонното си съществуване на застрахователен агент, порядъчен съпруг и баща на две деца. Той поема към родното си градче, за да сбъдне най-силния си момчешки блян.

В пороя от спомени нахлуват тревожното предчувствие за наближаващата война, бунтът на малкия човек срещу оцеляването на всяка цена и компромисите на еснафското битие, а също – непримиримият протест срещу социалните различия и срещу безвъзвратното унищожаване на природата...

 

Героят на Оруел се бори за своята глътка въздух в свят, в който свободолюбието е ограничавано и потъпквано ежедневно.


Повече информация
Автор Джордж Оруел
Страници 336
Език български
Година 2021
Дата на получаване 14.01.2021 г.
Издателство Кръг
ID на книга 611805
ISBN 9786197596182
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Глътка въздух
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.