Език
Валута
Кошница

Геополитически системи

Няма наличност
ISBN
9789543227297
15,00 лв.
Книгата "Геополитически системи" на Здравко Бацаров представлява многоизмерна холограма на цивилизационния процес като динамика и противоборство на етноси, народи, държави, империи. Човешките общности съзряват за историческата си роля, като материализират своята култура в институции и стратегии за власт и промяна на света.
Повече информация
Автор Здравко Бацаров
Страници 318
Корица мека
Език 20th Century Fox
Година 2014
Дата на получаване 24.06.2015 г.
Издателство Академично издателство “Проф. Марин Дринов“
ID на книга 600979
ISBN 9789543227297
Категории Учебна литература и помагала

Книгата "Геополитически системи" на Здравко Бацаров представлява многоизмерна холограма на цивилизационния процес като динамика и противоборство на етноси, народи, държави, империи. Човешките общности съзряват за историческата си роля, като материализират своята култура в институции и стратегии за власт и промяна на света. В тази холограмна матрица е заложена многообразна, сложно преплетена динамика на историческата логика.

Книгата дава на образования читател цялата дълбочина на контекста, в който може да се разглежда геополитиката като част от човешкото знание и от човешката властова практика. Колкото повече измерения - толкова по-сложна изследователска панорама.

Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.