Кошница

Фундаментално - 10 ключа към реалността

На склад
ISBN
9789542841746
18,00 лв.

Франк Уилчек е носител на Нобелова награда по физика за 2004 г. за работата си, променила разбиранията за фундаменталните природни сили. През 2022 г. е удостоен с наградата Темпълтън.

"Прекрасен и подканящ преглед на фундаменталните факти за физическата реалност." ~ Стивън Пинкър

Повече информация
Автор Франк Уилчек
Страници 264
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 31.01.2023 г.
Издателство Сиела
ID на книга 616268
ISBN 9789542841746
Категории Научнопопулярни издания
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги

В тази книга носителят на Нобелова награда по физика за 2004 г. Франк Уилчек си поставя за цел да обясни на ясен и достъпен език фундаменталните уроци, които можем да научим от изследването на материалния свят.

Ако в ясна нощ погледнем нагоре към звездното небе, ще разберем, че във вселената има неща далеч надхвърлящи нашите човешки тела, по-големи от всяко разстояние, което някога ще имаме шанс да изминем. Научният подход, представен от Уилчек, не само подкрепя, но и значително разширява усещането за необятност.

Обединявайки основни въпроси, установени факти и смели спекулации, Фундаментално представя идеите и посланията на съвременната физика, формиращи нашето разбиране за вселената: време, пространство, материя и енергия, но и ни помага да открием нашето място в нея. И то на достъпен и интригуващ език.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Фундаментално - 10 ключа към реалността
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.