Кошница

Фрида Кало и цветовете на живота

На склад
ISBN
9789543574704
19,90 лв.
"Фрида Кало и цветовете на живота" от Каролине Бернард е една от най-продаваните книги в Германия за 2019 и 2020, а Бернард у нас вече е известна с хитовите заглавия "Музата на Виена" и "Рандеву в "Кафе дьо Флор".
Повече информация
Автор Каролине Бернард
Страници 344
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 10.12.2020 г.
Издателство Емас
ID на книга 611660
ISBN 9789543574704
Категории Исторически романи
Книги на български език
Бестселъри 2021

... лежеше в прегръдката на Диего и гледаше картината. „В този миг имам и двете – помисли си тя. – Любовта и рисуването. Нещата, които съставят живота ми. Получих повече, отколкото се надявах.“ (1953 г.)

Годината е 1925-а. Мексико Сити, милионната столица на Мексико, кипи от политически борби и от творчески страсти. Комунистическите идеи изкарват на улиците хиляди хора, протестират сталинисти, троцкисти, интернационалисти... Срещу държавата и един срещу друг. Най-видните творци спорят по кафенета и по соарета за новите течения и веяния в модерния свят. И над всички се извисява колосалният Диего Ривера – колос и като фигура, и като творец. Художникът, който увековечава историята и съвремието на Мексико по стените на града.
Годината е 1925-а. Едно 18-годишно момиче, дребно и крехко, претърпяло наскоро жестока катастрофа, лежи опасано в обръчи в своето болнично легло, но въпреки страданието не спира да рисува на специално изработения статив. Не спира и да мечтае за времето, когато ще стане великата Фрида Кало.
Годината е 1925-а. Диего и Фрида, „слонът и гълъбицата“, още не подозират, че са предопределени един за друг. За единение и в творчеството, и в любовта, единение, белязано от върхове и от падения, преминало през всички цветове от палитрата на живота.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Фрида Кало и цветовете на живота
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.