Кошница 0

Флорида

На склад
ISBN
9786190211143
24,00 лв.

Написан с блестящото перо на Оливие Бурдо, Флорида е роман за огромната вреда, която нерядко нанасят прекомерните амбиции, и за това, как красотата може да се превърне в проклятие.

Американско семейство от средната класа. Властна майка, безволев баща и красива дъщеря. Нищо не предвещава мощния ураган, който ще промени живота им. В слънчева Флорида има всичко, освен може би здрав разум. Светът на конкурсите за Мини мис, в който амбициозната майка въвежда детето си, с годините отвращава момичето, лишено от нормално детство, и го довежда до бунт. При сблъсъка на силните личности на майката и дъщерята пътищата им се разделят, за да се съберат отново при трагични обстоятелства. Усилията на непокорната тийнейджърка да заличи хубостта си вредят на здравето й и тя късно осъзнава, че опитите й за отмъщение водят до самоунищожение.

Френският писател Оливие Бурдо (р. 1980 г.) – третото от пет деца, което не се справя добре с уроците и вместо да учи, седи наказан в стаята си, чете и размишлява – се реваншира с огромния успех на първия си роман В очакване на Боджангълс (изд. Колибри, 2017), вече и екранизиран. Идеята за настоящия му трети роман, Флорида, се ражда преди седем години, когато авторът попада на документален филм, посветен на конкурсите за Мини мис в Съединените щати.


Повече информация
Автор Оливие Бурдо
Страници 248
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 14.10.2022 г.
Издателство Колибри
ID на книга 615497
ISBN 9786190211143
Категории Съвременна преводна литература
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Флорида
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.