Кошница 0

Философиите на Азия

На склад
ISBN
9786190107750
14,00 лв.
Във „Философиите на Азия“ Алън Уотс ни разкрива един непознат за нас, западните читатели, поглед към света, в който живеем, и нашата роля в него. Тук ще откриете каква е фундаменталната разлика между западните религии и източните учения.

Погледни Вселената! Звездите си имат своя ред, дърветата растат нагоре, а водите си текат.
Бъди като тях! Какво е Вселената? А кой съм аз? 

 

Във „Философиите на Азия“ Алън Уотс ни разкрива един непознат за нас, западните читатели, поглед към света, в който живеем, и нашата роля в него. 

Приканени сме да изоставим своите представи за всичко заобикалящо ни, да се отърсим от илюзията, която наричаме реалност, и да осъ­­знаем: Вселената – това сме ние. Докато все още живееш с убеждението, че трябва да станеш нещо повече от това, което си, ти ще бъдеш откъснат от реалността, Вселената, Бога или както там го наричаш. 

Тук ще откриете каква е фундаменталната разлика между западните религии и източните учения, защо хиндуизмът разглежда Вселената като Бога актьор, който играе всички роли в своята собствена пиеса, и защо според даоизма светът е организъм, който просто се случва от само себе си.


Повече информация
Автор Алън Уотс
Страници 128
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 8.02.2021 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 611934
ISBN 9786190107750
Категории Философия
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Философиите на Азия
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.