Език
Валута
Кошница

Facebook: пълната история на facebook - идеализъм или сделка с дявола

На склад
ISBN
9789547714403
25,00 лв.
Стивън Ливи получава безпрецедентен достъп до Марк Зукърбърг и Шерил Сандберг за три години. И сега известният технологичен писател ни поднася окончателната история на една от най-могъщите и противоречиви компании в света: Facebook.
Повече информация
Автор Стивън Ливи
страници 480
корица твърда
Език Български
година 2021
Издателство Кръгозор
ID на книга 611940
ISBN 9789547714403
Категории Бизнес и икономика
Книги на български език
Нови книги

Стивън Ливи получава безпрецедентен достъп до Марк Зукърбърг и Шерил Сандберг за три години. И сега известният технологичен писател ни поднася окончателната история на една от най-могъщите и противоречиви компании в света: Facebook.

  • Как от скромното мъниче, което Марк Зукърбърг създава като университетски сайт, свързващ студентите, Facebooк  се превърна в най-голямата социална мрежа в света? 
  • Как Facebook промени начинa, по който общуваме помежду си?
  • С каква власт разполага Facebook върху живота ни и как ни влияе?
  • Какво е бъдещето на компанията … и нашето?

Отговорите на тези въпроси ни дава  „гуруто“ на американската технологична журналистика Стивън Ливи, като събира в книгата си  FACEBOOK: ПЪЛНАТА ИСТОРИЯ НА FACEBOOK - ИДЕАЛИЗЪМ ИЛИ СДЕЛКА С ДЯВОЛА  всички частички от пъзела на компанията - от раждането ѝ, през главозамайващия й растеж, до бурното настояще, когато репутацията ѝ е жестоко пропукана. 

Получил специален достъп до централата на Facebook, в продължение на три години авторът провежда редица разговори със Зукърбърг и Шерил Сандбърг и над 300 интервюта с бивши и настоящи служители. Вкарва ни в офисите и в главите на програмистите и ни представя детайли от фирмената култура и управлението на Facebook, задълбочено и многостранно ни разкрива личността на Зукърбърг, а също и творческите импулси, стремежите към успех, амбициите и алчността на всички в компанията. 

Вътрешната информация и неизвестните досега факти, с които Ливи разполага, му дават възможност  да разкаже на читателите от първо лице за аферата с „Cambridge Analytica”, за влиянието на фалшивите новини върху изборите в САЩ от 2016 г. и за връзката с Русия,  за директната намеса в изборите във Филипините, за пренебрежението относно опазването на личните данни на първите потребители, за моралните дилеми около оставянето или триенето на постове и блокиране на профили, за маниакалното преследване на растежа и съмнителната етика на мотото „Движи се бързо и разрушавай по пътя си“,  за нарастващото недоволство от безотговорността на  свръхамбициозния основател и изпълнителен директор на Facebook. 

Увлекателно и  с брилянтен стил Стивън Ливи разказва пълната история на Facebook или как се стигна от идеализма на Зукърбърг да свърже хората от цял свят до анатемосването му днес, че е сключил сделка с дявола. 

И ни задава най-болезнения въпрос: как изграждаме нашето онлайн „аз” и как то се отпечатва върху реалното ни „аз”, след като бъде манипулирано, разкривено и дори експлоатирано.

 

 

***

Стивън Ливи е редактор в едно от най-популярните ежемесечни американски списания за влиянието на технологиите върху икономиката, политиката и културата – Wired.  Бил е главен редактор и автор на технологични статии в Newsweek. Пише за технологиите от повече от 30 години за Rolling Stone и Macworld. Издал е седем книги. Има магистърска степен по литература от Penn State. Живее и работи в Ню Йорк. 

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Facebook: пълната история на facebook - идеализъм или сделка с дявола
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.