Валута
Кошница

Евангелски сказания

На склад
ISBN
9789542820369
Специална цена 14,40 лв. Редовна цена 16,00 лв.
Какъв е бил Исус – бог или човек? Какви са доказателствата за неговото съществуване? Плод ли е Библията на божествено откровение, или е резултат от натрупване на митове и взаимодействие между култури?
Повече информация
Автор Зенон Косидовски
Страници 436
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 12.04.2016 г.
Издателство Сиела
Преводач Ангелина Дичева
ID на книга 602729
ISBN 9789542820369
Категории Християнство

Какъв е бил Исус – бог или човек? Какви са доказателствата за неговото съществуване? Плод ли е Библията на божествено откровение или е резултат от натрупване на митове и взаимодействие между култури? Тези и много други въпроси проучва полският писател Зенон Косидовски в своята научнопопулярна книга „Евангелски сказания”. Авторът продължава своя критичен анализ на Светото писание, който започна с Библейски сказания, като този път се фокусира върху Новия завет. Косидовски изследва и апокрифни източници, запознавайки читателите с алтернативи на официалната християнска доктрина като гностицизма. Полякът е сред първите изследователи на Библията, които представят на достъпен за широката аудитория език един по-критичен и обоснован на науката поглед върху Библията, контекста на нейното създаване и реалните исторически личности, които може би стоят зад персонажите в Светото писание.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Евангелски сказания
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.