Кошница 0

Епохата на надзорния капитализъм. Борбата за бъдещето на човека на новата граница на властта

На склад
ISBN
9789542902881
60,00 лв.
В този шедьовър на оригиналното мислене и изследователска дейност Шошана Зубоф предлага поразителни прозрения за явление, което тя е нарекла „надзорен капитализъм“. Залогът не би могъл да е по-голям: глобална архитектура за модификация на поведението заплашва човешката природа през XXI век точно така, както индустриалният капитализъм е деформирал природата през XX век.
Повече информация
Автор Шошана Зубоф
Страници 728
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 31.01.2022 г.
Издателство Дилок
ID на книга 614005
ISBN 9789542902881
Категории Бизнес и икономика
Книги на български език
Нови книги

Борбата за бъдещето на човека на новата граница на властта. В този шедьовър на оригиналното мислене и изследователска дейност Шошана Зубоф предлага поразителни прозрения за явление, което тя е нарекла "надзорен капитализъм". Залогът не би могъл да е по-голям: глобална архитектура за модификация на поведението заплашва човешката природа през XXI век точно така, както индустриалният капитализъм е деформирал природата през XX век.

Зубоф много живо разкрива последиците, докато надзорният капитализъм напредва от Силициевата долина към всеки сектор на икономиката. Огромно богатство и власт се трупат в зловещите нови "пазари на поведенчески фючърси", където прогнозите за нашето поведение се продават и купуват, а производството на стоки и услуги е подчинено на нови "средства за модификация на поведението".

Заплахата се е изместила от тоталитарна държава на Големия брат към вездесъща дигитална архитектура: "Голям друг", който действа в интерес на надзорния капитал. Това е тежко изпитание с безпрецедентна форма на властта, която е белязана от екстремна концентрация на познание и е свободна от демократичен надзор. Всеобхватният и въздействащ анализ на Зубоф оголва заплахите през обществото на XXI век: контролиран "кошер" на тотална свързаност, който изкушава с обещания за абсолютна сигурност за максимална печалба... за сметка на демокрацията, свободата и нашето човешко бъдеще.

С ограничена съпротива от закона или обществото, надзорният капитализъм е на ръба да доминира социалния ред и да оформи дигиталното бъдеще... ако му позволим.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Епохата на надзорния капитализъм. Борбата за бъдещето на човека на новата граница на властта
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.